Apix / 15.12.2017

Apix edistää verkkolaskua Ruotsissa

Apix Messaging Oy vauhdittaa verkkolaskutuksen yleistymistä ruotsalaisissa yrityksissä. Vuoden alussa perustettu verkkolaskujen välittämiseen erikoistunut tytäryhtiö Apix 360 AB on solminut useita sopimuksia verkkolaskujen välityspalveluista markkinoilla toimivien operaattoreiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Suomessa saumaton ja sujuva verkkolaskuliikenne yritysten välillä perustuu verkkolaskuoperaattoreiden välisiin yhdysliikennesopimuksiin. Operaattoreina toimivat erilaiset palveluntarjoajat ja pankit. Tätä samaa mallia ollaan nyt soveltamassa Ruotsissa.

”Ruotsissa yritysten välinen verkkolaskutus on Suomea huomattavan paljon jäljessä, mutta kiinnostus kustannuksia säästävään digitaaliseen laskutukseen on heräämässä”, toteaa Apixin hallituksen puheenjohtaja Mika Hällström.

Suomessa yritysten välisessä laskuliikenteessä jo yli 60 prosenttia laskuista on verkkolaskuja. Ruotsissa ollaan verkkolaskutuksessa vasta alkumetreillä ja useimmat laskut kulkevat vielä huonosti integroitavina PDF-tiedostoina sähköpostilla tai perinteisinä kirjeinä.

”Apix on toiminut tienraivaajana Ruotsissa. Olemme solmineet muutamassa kuukaudessa useita sopimuksia yhdysliikennettä tarjoavien kumppaneiden kanssa”, Hällström mainitsee.

Yhdysliikennekumppaneita Ruotsissa ovat tällä hetkellä Bankgirocentralen BGC AB, Crediflow AB, Inexchange Factorum AB, OpusCapita, Pagero AB ja Tieto Sweden AB.

Kumppanuudella tehokkaampaa taloushallintoa

Apixin ohjelmistotalokumppanina Ruotsissa on muun muassa Procountor, joka tarjoaa pilvipalveluna toteutettua sähköistä taloushallinnon ohjelmistoa etupäässä pk-yrityksille ja tilitoimistoille. Apix huolehtii Procountorin käyttäjien myynti- ja ostolaskujen digitaalisesta välittämisestä.

”Yhteistyö Apixin kanssa on käynnistynyt lupaavasti. Ruotsissa sekä yksityinen että julkinen sektori on kiinnostunut verkkolaskuista. Uskomme, että verkkolaskutus kasvaa lähitulevaisuudessa nopeasti asiakaskunnassamme myös Ruotsissa. Meille ja asiakkaillemme se tarkoittaa mahdollisuutta automatisoida ja tehostaa taloushallintoa merkittävästi”, sanoo Procountor Oy:n toimitusjohtaja Mikko Siivola.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.