Apix / 18.09.2017

Rynkebyn hyväntekeväisyystempaus lahjoitti yli puoli miljoonaa euroa syöpää sairastavien lasten hyväksi

Pyöräilyjoukkueet Islannista, Norjasta, Ruotsista, Suomesta, Tanskasta ja Färsaarilta osallistuivat heinäkuussa Rynkebyn hyväntekeväisyystempaukseen. Joukkueet polkivat viikon verran Euroopan halki Pariisiin kerätäkseen varoja syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä hyväksi. Team Rynkeby Finland keräsi 566 527 euroa.

Team Rynkeby Finlandin viides kausi päättyi lauantaina 16.9. unohtumattomissa tunnelmissa. Vuoden kestänyt varainhankinta päättyi jälleen kerran ennätyslukemiin. Lahjoituksesta 70 prosenttia, 396 569 euroa käytetään lasten ja perheiden psykososiaaliseen tukemiseen Sylva Ry:n kautta. Loput varoista eli 169 958 euroa kohdistetaan Aamu Suomen lasten syöpäsäätiölle lasten syövän tutkimukseen ja hoitojen kehittämiseen.

Kerroimme heinäkuussa Team Rynkeby Espoon joukkueessa pyöräilleen Arto Mattilan valmistautumisesta rankkaan koitokseen, jossa matka kohti Pariisia taittui noin 200 kilometrin mittaisilla päiväetapeilla.

Millainen kokemus pyöräilymatka oli?

”Kokemus oli kaiken kaikkiaan huima. Matka herätti sellaisia tunteita, joita tavallisessa arjessa harvoin tulee vastaan, muun muassa vastaanotto Pariisissa oli ikimuistoinen – herkkä, lämmin ja arvostava.”

”Fyysisesti matka oli odotuksia helpompi. Tosin jos joku väittää, että Belgiasta tai Hollannista ei löydy mäkiä, niin se tuli todistettua, että ovat väärässä”, Arto Mattila naurahtaa.

”Joukkueen yhteishenki oli koko ajan todella hyvä. Tunneskaalaa käytiin toki läpi päästä päähän matkan eri vaiheissa. Viikon aikana syntyi uusia ystävyyksiä ja kävimme erinomaisia keskusteluja matkaa taitettaessa. Pariisiin saapumista edeltävä päivänä mieleen hiipi jo haikeus, että kohta tämä loppuu.”

Haastavinta Arto Mattilan mielestä rupeamassa oli liian vähiin jääneet yöunet. Tämä tuli konkreettisesti esille reissun jälkeen.

”Pienen ylimääräisen dramaattisen hetken ja lisämausteen toi pyörän rikkoutuminen heti alkumatkasta. Ajoin puoli päivää lainafillarilla ja illalla auringonlaskun aikaan korjattiin omaa menopeliä kuntoon Saksassa. Korjatulla pyörällä jatkettiin matkantekoa seuraavana aamuna”, Mattila kertoo.

”Kaiken kaikkiaan tämä oli kasvattava kokemus. Matkan aikana oli maltettava mielensä ja pienistä asioista ei saanut ottaa liikaa murhetta. Työasiat nollautuivat mielestä tyystin. Arkeen sai etäisyyttä, kun puhelin ei soinut ja sähköpostia ei tullut luettua.”

Arto Mattila aikoo jatkaa hyväntekeväisyystoiminnassa mukana, mutta matkalle hän ei ainakaan ensi vuonna ole lähdössä.

Team Rynkeby -säätiö on itsenäinen hyväntekeväisyysorganisaatio, joka kerää varoja muun muassa sponsoreiden antamien lahjoituksien muodossa. Team Rynkebyn pääsponsori on tanskalainen Rynkeby Foods A/S.

Suomessa Team Rynkeby -joukkueet ovat vuodesta 2013 alkaen keränneet yhteensä 1 329 558 euroa. Apix oli tänä vuonna yksi sponsoreista.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.