Apix / 02.05.2018

Uusi verkkolaskuosoitteisto avattu

Uusi verkkolaskuosoitteisto on avattu 2.5.2018. Apix Messaging Oy:n asiakkaiden verkkolaskuosoitteet on viety uuteen rekisteriin. Vanha TIEKE:n ylläpitämä verkkolaskuosoiterekisteri poistuu vähitellen käytöstä.

Uusi verkkolaskuosoitteisto: www.verkkolaskuosoite.fi

Verkkolaskuosoitteistossa olevat tiedot

Ylläpidämme verkkolaskuosoitteistossa olevia tietoja asiakkaidemme puolesta.

Yrityksillä on mahdollisuus myös itse poistaa verkkolaskuosoite käytöstä tai lisätä rekisteriin muita kontaktitietoja. Tietojen päivittämiseen tarvitaan valtuutusavain, joka on osoitekohtainen. Valtuutusavaimen saa tarvittaessa Apixin asiakaspalvelusta, jolloin on hyvä varautua todistamaan, että on oikeutettu edustamaan osoitteeseen liitettyä yritystä.

Laskut perille automaattisesti verkkolaskuina jatkossakin

Apix etsii lähetetyille laskuille verkkolaskuosoitteet julkisista sekä omista verkkolaskuosoiterekistereistään. Jatkossa reititykseen käytetään myös uutta verkkolaskuosoitteistoa.

Uusi eAddress -formaatti mahdollistaa uuden verkkolaskuosoitteiston

Verkkolaskuosoitteiden määrämuotoistamiseen ja siirtämiseen verkkolaskuosoitteistoon tai esimerkiksi operaattoreiden välillä on kehitetty eAddress -formaatti. Verkkolaskujen lisäksi määrittely kattaa osoitteet muun muassa EDI -liikenteen sanomille kuten sähköisille tilauksille ja tuotekatalogeille, tai eKuitti -liikenteelle.

EDI -sanomien välittämiseen tarvittavat sähköiset siirtokanavat on perinteisesti rakennettu kahden yrityksen välisiksi, jolloin osoitteita sanomille ei välttämättä ole tarvittu. Laskutkin lähetettiin alun perin EDI -sanomina toimittajalta suoraan asiakkaalle ilman sähköistä laskutusosoitetta. Verkkolaskutuksen kehittyminen mahdollisti sähköisten laskujen lähettämisen ja vastaanottamisen ilman suuria investointeja laskutukseen.

Sähköisten osoitteiden luominen EDI-sanomille on askel kohti toimintaympäristöä, jossa pienetkin yritykset voivat kustannustehokkaasti ottaa vastaan tilauksia sähköisesti suoraan järjestelmiinsä ja vastaavasti raportoida ajantasaisia saatavuus- ja toimitustietoja asiakkaidensa järjestelmiin.

eAddress -formaatin pääkehittäjänä on toiminut Veli-Matti Sahlberg, jolla on pitkä tausta suomalaisen verkkolaskutuksen ja EDI-liikenteen kehittämisessä.

eAddress – spesifikaatio on saatavissa täältä: www.apix.fi/eaddress

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.