Apix / 01.07.2018

Verkkolaskuja myös kuluttajille

Kuluttajien verkkolaskuosoite avaa kanavan verkkolaskutukseen uusissa mobiilisovelluksissa

Apix Messaging Oy on kehittänyt verkkolaskuosoitteen, joka mahdollistaa kuluttajien, yhdistysten, yksityisten elinkeinonharjoittajien ja kevytyrittäjien verkkolaskujen vastaanoton uusiin mobiilisovelluksiin.

Tähän asti kuluttajat ja pienimuotoista yritystoimintaa harjoittavat henkilöt ovat voineet vastaanottaa verkkolaskuja ainoastaan tilaamalla laskuttajalta e-laskun verkkopankkiin. Yritysten verkkolaskuosoite puolestaan perustuu Y-tunnukseen, jota yksityisillä elinkeinonharjoittajilla, kevytyrittäjillä ja yhdistyksillä ei ole.

Pk-yritykset merkittävä hyötyjä

”Erityisesti pk-yritysten kannalta uudistus on odotettu, sillä nykyiset toimintamallit eivät ole mahdollistaneet niiden ja kuluttajien välistä verkkolaskutusta. Myös hyödyt ovat pienille laskuttajille kiistattomat, sillä verkkolasku on edullisempi lähettää ja se menee varmemmin perille kuin paperinen tai sähköpostilla lähetettävä lasku”, toteaa Apixin toimitusjohtaja Veli-Matti Sahlberg.

Mahdollistaa uusia mobiilipalveluja kuluttajille oman talouden hallintaan

”Kuluttajalle uusi verkkolaskuosoite avaa mahdollisuuden verkkolaskujen vastaanottoon, käsittelyyn ja tarkistukseen erilaisissa uusissa mobiilisovelluksissa. Käytännössä kuluttaja kertoo vain laskuttajalle oman verkkolaskuosoitteensa ja verkkolasku saapuu kuluttajan käyttämään palveluun.”

Ensimmäiset pilotit, joissa Apixin innovoimaa uutta verkkolaskuosoitetta hyödynnetään ovat jo käynnissä.

Apixin kehittämän verkkolaskuosoiteformaatin käyttöönotto on hyväksytty Tieken verkkolaskufoorumissa ja operaattoriryhmässä, joka toimii verkkolaskutuksen yhteistyöfoorumina alan toimijoiden kesken. Ryhmiin kuuluvat jäsenet ovat todenneet, että heidän verkkolaskualustansa tukevat uutta verkkolaskuosoitetta.

Kuluttajat voivat tilata verkkolaskuosoitteensa Apixilta ja ilmoittaa sen laskuttajilleen.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.