ProcountorAPI-käyttöohjeet

ProcountorAPI-integraation käyttöönotto

Huomioithan, että normaalikäytössä ProcountorAPI-integraatiota ei tarvita. Tarkista asiakastuestamme tarve integraatiolle.

Ennen integraatioliitosta täytyy sallia API-integraatio Procountorista:

Integraation tekeminen

Procountor-integraatio Apixin palveluihin tehdään Laskumappi-portaalin kautta:

 • Työkalut -> Integraatio: ProcountorAPI
 • Valitse halutut palvelut:
  • Myyntilaskujen lähetys Apixin kautta
  • Apixin kautta toimitettujen ostolaskujen vastaanotto Procountoriin

Ennen 4.3.2021 tehdyt Procountor-integraatiot ovat voimassa 6kk liitoksesta.

Ostolaskut

Jos ostolaskujen toimitus Procountoriin on valittu, Apixin käsittely toimittaa kaikki rajapinnasta löytyvät noutamattomat laskut Procountoriin.

Ostolaskun saapumisen ja Procountoriin toimituksen välillä on 12 tunnin viive, jonka aikana laskun viennin Procountoriin voi estää Laskumapin Ostolaskut-näkymän kautta vaihtamalla laskun tilan Odota-tilaan.

Jos teillä on käytössä muu Apixin rajapintaa käyttävä ostoreskontraohjelmisto, sen tekemät noudot vaikuttavat Procountoriin vietävään aineistoon. Jos teillä on ollut Apix käytössä SFTP/FTP-siirtoa käyttävän ostoreskontraohjelmiston kanssa, olkaa yhteydessä Apixin servicedeskiin välttääksenne aiempien laskujen siirron Procountoriin.

Myyntilaskut

Apix noutaa laskut Procountorin rajapinnasta Laskumapista valittujen ehtojen perusteella (Vain Ei-lähetetä -laskukanavassa olevat, Hyväksytyt ei-lähetetyt verkkolaskut tai molemmat). Jos haluatte vaihtaa käytettäviä ehtoja, tehkää Laskumapista uusi ProcountorAPI-integraatio uusilla ehdoilla.

Ei-lähetetä -laskukanavan laskuissa huomioitavaa

 • Apix noutaa Procountorin rajapinnasta viikon sisään tehdyt laskut. Jos teillä on Ei-lähetetä -laskukanavassa olevia laskuja jota ette halua lähetettävän eteenpäin, ne täytyy erikseen pysäyttää Laskumapin kautta integraatioliitoksen jälkeen.
 • Vastaanottajan verkkolaskuosoitteen voi ilmoittaa Apixille laskuaineiston mukana laittamalla sen Asiakkaan osoitteen tarkenne-sarakkeeseen muodossa verkkolaskuosoite tai verkkolaskuosoite:välittäjätunnus 

Hyväksytyt ei-lähetetyt -tilan verkkolaskuissa huomioitavaa

 • Verkkolaskun saa ei-lähetetyt -tilaan tallentamalla ja hyväksymällä sen laskua tehdessä.
 • Jos laskun lähettää erikseen Procountorin puolelta, niin se toimitetaan kahteen kertaan vastaanottajalle. Apixin, että käytössänne olevan toisen operaattorin kautta. 
 • Johtuen Procountorin rajapinnasta, Apix ei pysty muuttamaan laskujen tilaa hyväksytystä lähetetyksi. Laskut kuitenkin muuttuvat normaalisti maksetuiksi kun niihin saadaan maksusuoritus.