Apix / 09.01.2023

ERP-järjestelmän vaihto edessä? Tehosta samalla verkkolaskutustasi!

Suunnitteletko ERP-järjestelmän vaihtoa tai käyttöönottoa? Haluatko hoitaa laskutusta suoraan järjestelmästä? Varmista, että valitsemasi toiminnanohjausjärjestelmä tukee laskutusta parhaalla mahdollisella tavalla – säästät työaikaa, vaivaa, rahaa ja hermoja.

Yrityksen prosesseja täysin tukevan toiminnanohjausjärjestelmän valitseminen voi olla aikaa vievää ja vaikeaa. Toiminnanohjausjärjestelmää ei vaihdeta usein, joten oikean ERP-toimittajan valintaan kannattaa panostaa. ERP-järjestelmää valitessa on tärkeää varmistaa, että yrityksesi liiketoimintakriittiset osa-alueet toimivat halutulla tavalla uudessa järjestelmässä. Yksi tärkeä liiketoimintakriittinen osa-alue on laskutus, jota tämä artikkeli käsittelee. Lue alta, mitä hyötyä ERP-järjestelmä tuo laskutuksen hallintaan ja mihin sinun kannattaa kiinnittää huomioita verkkolaskuoperaattorin valinnassa.

Lähetä ja vastaanota laskuja ERPin kautta

Yrityksen laskutus voidaan hoitaa monin eri tavoin. Yksi vaihtoehdoista on hyödyntää ERP-järjestelmää laskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Kokonaisvaltaisella toiminnanohjausjärjestelmällä voidaan välttää useiden eri järjestelmien samanaikaista, aikaa vievää käyttöä.

Miksi lähettää ja vastaanottaa laskut ERPin kautta?

 • Ajantasainen laskutustieto löytyy helposti
 • Kaikki aktiviteetit yhdessä järjestelmässä
 • Yksinkertaistaa laskutusprosessia
 • Vähentää käytettävien järjestelmien määrää
 • Säästää työntekijöiden aikaa, vaivaa ja hermoja

Tehokas laskutus on helppoa, kun kaikki yrityksesi aktiviteetit laskutukseen liittyen kirjautuvat suoraan ERP-ohjelmistoon. Yhtenäisen laskutusprosessin merkitys on kriittinen etenkin suuria tietomääriä käsiteltäessä.

ERP-järjestelmä ja verkkolaskutus

Verkkolaskutuksen avulla laskun käsittelystä johtuvien virheiden määrää vähenee ja turhat työvaiheet jäävät pois, joten yrityksesi työntekijöille vapautuu enemmän aikaa ydinliiketoimintaan. Verkkolasku on myös kustannustehokas, käytännöllinen ja turvallinen laskutustapa. Lue lisää verkkolaskutuksen hyödyistä.

Verkkolaskujen välittämiseen tarvitaan aina verkkolaskuoperaattori, eli sähköisen laskun välittäjä. ERP-toimittajan valinnalla vaikutat myös tulevan verkkolaskuoperaattorisi valintaan. ERP-projektin kannalta valitsemallasi verkkolaskuoperaattorilla on merkitystä. Jos esimerkiksi vastaanotat paljon laskuja postitse tai sähköpostitse, on kenties järkevintä valita verkkolaskuoperaattoriksi kumppani, joka sähköistää puolestasi myös nämä laskut. ERP-ohjelmiston vaihto onkin oivallinen hetki kilpailuttaa nykyinen verkkolaskuoperaattori.

Kiinnitä verkkolaskuoperaattorin valinnassa huomiota ainakin näihin:

 • Millä aikataululla saat verkkolaskutuksen käyttöösi?
 • Miten helposti saat apua ongelmatilanteissa?
 • Tukeeko palvelu yrityksesi liiketoimintatarpeita?
 • Kuinka joustavasti käyttöympäristöön voi tehdä muutoksia?
 • Saatko tarvittaessa helposti käyttöösi myös laskun elinkaaripalvelut, kuten laskurahoituksen, maksuvalvonnan ja saatavien perinnän?
 • Miten palvelu on hinnoiteltu?

Verkkolaskutuksen käyttöönotto ERP-ohjelmistossa

Verkkolaskutuksen käyttöönotto ERP-ohjelmistossa on usein yllättävän helppoa. Tarkat ohjeet käyttöönottoon saat suoraan kyseiseltä palveluntarjoajalta, mutta on hyvä tietää, että monissa toiminnanohjausjärjestelmissä on jo valmiita integraatioita rakennettuna eri verkkolaskuoperaattoreihin. Esimerkiksi Apixilla on valmiit yhteydet lukuisiin eri toiminnanohjausjärjestelmiin ja rakennamme yhteyksiä jatkuvasti lisää. Ota meihin yhteyttä, mikäli tarvitsemaasi yhteyttä ei vielä ole.

Miksi valita Apix verkkolaskuoperaattoriksi?

 • Nopea ja joustava käyttöönotto
 • Paikallinen asiakastuki apunasi
 • Automaattireititys vähentää työmäärää ja tehostaa toimintaa
 • Palvelu aidosti toimii
 • Oma käyttöympäristö mahdollistaa asiakaskohtaiset ratkaisut

Me Apixilla haluamme tukea yritysten taloushallinnon automatisointia ja verkkolaskujen lisäksi skannauspalvelumme tuo ERP-järjestelmääsi sähköisenä myös kirjepostina ja sähköpostilla saapuneet ostolaskut. Löydät kaikki laskuihin liittyvät tiedot kätevästi yhdestä paikasta.

Toiminnanohjausjärjestelmän vaihdolla voit tehostaa liiketoimintaa ja kasvattaa tuottavuutta. Laita siis uusi toiminnanohjausjärjestelmäsi kerralla kuntoon – äläkä unohda verkkolaskutusta.

Kiinnostuitko?

Haluatko hoitaa laskutusta jatkossa suoraan ERP-järjestelmästä tai kilpailuttaa nykyisen verkkolaskuoperaattorisi?
Ota yhteyttä ja keskustellaan tilanteestasi tarkemmin!

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.