Verkkolaskujen lähetys
EtusivuLaskutusVerkkolaskujen lähetys

Verkkolaskujen lähetys nappia painamalla

Unohda verkkolaskuosoitteiden etsiminen ja anna Apixin tehdä se puolestasi. Toimitamme laskusi luotettavasti perille kunkin asiakkaasi toivomalla tavalla.

 • yli 200 integraatiota
 • maksuton käyttöönotto
 • ei kuukausimaksuja
 • monipuoliset toimitustavat

Verkkolaskut yrityksille

Lähetä laskut kustannustehokkaasti ja automaattisesti verkkolaskuina perille. Verkkolasku lähetetään yritykselle tai muulle organisaatiolle suoraan verkkolaskutusta tukevaan taloushallintojärjestelmään. Laskut voidaan toimittaa myös sähköpostitse tai kirjepostina, mikäli vastaanottajalla ei ole verkkolaskutusta käytössä.

Laskut myös kuluttajille

Apixin ”avaimet käteen” -mallilla voit aloittaa helposti e-laskutuksen eli laskujen lähettämisen kuluttajille verkkopankkiin. Laskut voidaan toimittaa kuluttajille myös muihin sähköisiin palveluihin, kuten Mobifyihin, Kivraan tai OmaPostiin. Lisäksi laskut voidaan toimittaa kuluttajille kirjeenä tai sähköpostitse. Kysy lisää kuluttajien laskutuksesta!

Laskut perille verkkolaskuina

Hyödyt yrityksellesi

 • lähetät helposti laskuja sekä yrityksille että kuluttajille
 • laskusi toimitetaan automaattisesti vastaanottajan toivomalla tavalla
 • laskusi ulkoasu ei muutu matkalla
 • voit lisätä laskullesi myös liitteitä
 • Lue lisää verkkolaskutuksen hyödyistä artikkelistamme

Lähetä laskut kunkin asiakkaasi toivomalla tavalla

Laskujen toimitustavat Apixilla: verkkolasku, e-lasku, suoramaksu, kirjeposti, sähköposti, edi-lasku, OmaPosti, Kivra, Mobify, MobilePay.

PDF-muotoisten laskujen toimitus sähköpostitse

Voit toimittaa Apixin kautta laskut myös sähköpostitse, jolloin asiakkaasi saa PDF-muotoisen laskun sähköpostin liitteenä. Toimitus sähköpostitse vaatii, että laskun tiedoista löytyy asiakkaallesi sähköpostisoite. Myös sähköpostitse lähetetyt laskut tallettuvat Apixin laskuarkistoon.

Voit valita käyttöösi myös kaksivaiheisen lähetyksen. Tällöin asiakkaasi saa ensin sähköpostissa vain linkin saapuneeseen laskuun. Jos laskua ei noudeta määräajassa, se toimitetaan postitse kirjeenä.

Liitteiden lähettäminen

Laskujen mukana lähetetään usein erilaisia selvityksiä kuten alihankkijoiden laskuja, työvuorolistoja tai asiakastiedotteita. Apix toimittaa verkkolaskujen liitteet kaikille verkkolaskujen vastaanottajille operaattorista tai käytössä olevasta ohjelmistosta riippumatta.

Jos vastaanottajan ohjelmisto tai operaattori ei tue liitteitä, vastaanottaja voi avata liitteen vastaanotetusta verkkolaskusta löytyvästä linkistä. Jos laskutusohjelmisto ei tue liitteiden lisäämistä laskulle, laskuttaja voi tallettaa liitteet Apixin tietovarastoon, josta ne liitetään lähetetylle laskulle.

Kirjeenä toimitettavissa laskuissa PDF-muotoiset liitteet lisätään paperilaskun lisäsivuiksi.

Verkkolaskujen lähettäminen ilman turhia kuluja

Apixin käyttöönotto on maksutonta. Maksat vain lähetetyistä tai vastaanotetuista laskuista. Katso hinnasto.

Miksi kannattaa valita Apix verkkolaskujen lähettämiseen?

 • Vältyt verkkolaskuosoitteiden etsimiseltä

  Etsimme puolestasi laskun vastaanottajan ajantasaista verkkolaskuosoitetta julkisista sekä Apixin omista verkkolaskuosoiterekistereistä. Jos emme löydä verkkolaskuosoitetta, toimitamme laskun kirjeenä perille. Kerran lähetetty lasku ei enää palaudu sinulle takaisin vanhan tai puutteellisen verkkolaskuosoitteen takia.

 • Asiakkaasi näkee saman laskun, minkä lähetit

  Kun lähetät laskut Apixin kautta, asiakkaasi näkemä lasku on tismalleen saman näköinen kuin lähettämäsi lasku – myös niillä asiakkaillasi, jotka vastaanottavat laskut pankin kautta. Selkeä laskun PDF-kuva on tärkeä laskun tarkistajalle ja hyväksyjälle. Jos siis laskutusohjelmistosi ei tuota laskulle PDF-kuvaa, luomme sen puolestasi.

 • Voit lisätä laskun mukaan liitteitä

  Laskun mukana voit lähettää myös muita tarvittavia dokumentteja, kuten alihankkijoiden laskuja, työvuorolistoja tai asiakastiedotteita. Verkkolaskun tai sähköpostitse lähetetyn laskun liitteistä et saa myöskään lisäkuluja.

 • Arkistoit laskut automaattisesti

  Kaikki lähetetyt tai vastaanotetut laskut arkistoituvat automaattisesti kirjanpitolainsäädännön vaatimat 6 täyttä vuotta. Voit selata ja hakea laskuja arkistosta.

 • Näet, onko lähettämäsi lasku vastaanotettu

  Voit seurata laskuliikennettäsi APIX Laskumapissa ja esimerkiksi tarkistaa, onko asiakkaasi verkkolaskuoperaattori kuitannut lähettämäsi verkkolaskun vastaanotetuksi.

 • Pysyt selvillä ajantasaisesta luottotilanteesta

  APIX Laskumapista näet yhdellä silmäyksellä liikekumppaniesi mahdolliset maksuviiveet tai -häiriöt. Voit myös helposti tilata tarkemman raportin suoraan palvelusta.

  Yksinkertaisuudessaan palvelu toimii siten, että lähetettyjä tai vastaanotettuja laskuja selatessa jokaisen laskun yhteydessä on vihreä tai oranssi pallo. Oranssi pallo on merkki siitä, että Lindorffin tietojen mukaan kyseisellä yrityksellä on viimeisen 6 kuukauden aikana ollut avoimia maksuviiveitä.

  Halutessaan APIX Laskumapissa voi helposti ostaa tarkemman Lindorff Oy:n luottotietoraportin klikkaamalla laskun yhteydessä olevaa palloa. Raportti sisältää yrityksen maksuviive-, maksuhäiriö- ja osoitetiedot.

 • Lähetät helposti muutakin postituspalvelun kautta

  Apixin tulostus- ja postituspalvelun kautta voit lähettää helposti myös nidottuja vihkoja tai arkkinippuja, kuten yhtiökokousten esityslistat ja pöytäkirjat.

Ota verkkolaskujen lähetys käyttöön

Valitse mikä kuvaa yrityksesi nykytilannetta parhaiten.

Tarvitsemme ohjelmiston laskuttamiseen

Aloita laskujen lähetys ja vastaanotto saman tien APIX Laskumapissa.

Meillä on jo ohjelmisto laskuttamiseen

Ota yhteyttä, niin toteutamme juuri teidän yrityksellenne sopivan ratkaisun.

Pohdimme kumppanuutta tai integraatiota

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää yhteistyömahdollisuuksista.