EDI-sanomat tilaus-toimitusketjujen digitalisointiin

Hanki EDI-palvelut sähköisen sanomaliikenteen asiantuntijalta. Sähköinen tilaus- ja toimitusprosessi on nopea, virheetön ja luotettava. EDI-sanomaliikenteen käyttöönotto on vaivatonta.

Nopea, virheetön ja luotettava tilaus- ja toimitusprosessi

EDI – sähköistä tiedonsiirtoa organisaatioiden välillä

EDI-palvelumme automatisoi yrityksesi sanomaliikenteen. Liiketoimintatieto siirtyy toimittaja- ja asiakasverkkosi eri järjestelmien välillä ongelmitta. Sähköiset tilaukset saapuvat viipymättä perille ja vähentävät virheitä, kun tilausten tietoja ei enää käsitellä manuaalisesti. Tilaajat voivat optimoida omia tilaus- ja toimitusprosessejaan ajantasaisten ja tarkkojen tilaus- ja toimitustietojen perusteella.

EDI/OVT-toimintamalli on suunniteltu yritysten välisten ydinliiketoiminnan prosessien tehostamiseen sähköistämällä yritysten välillä säännöllisesti liikkuvat dokumentit.

Mitä EDI tarkoittaa?

EDI (Electronic Data Interchange) on organisaatioiden välistä tiedon vaihtoa vakiomuotoisessa sähköisessä muodossa. Suomeksi käytetään myös lyhennettä OVT (organisaatioiden välinen tiedonsiirto).

Tietojärjestelmien välisen tiedonvaihton avulla voidaan luoda täysin automatisoituja, läpimenoajoiltaan hallittuja ja inhimmillisistä virheistä vapaita prosesseja.

Tilaukset, tilausvahvistukset, hinnastot, tilauskatalogit, laskut, toimitusvahvistukset, rahtikirjat, varastosaldot ja muut liiketoimintasanomat liikkuvat yritysten ja järjestelmien välillä automatisoidusti ja aikataulussa.

EDI-sanomia hyödynnetäänkin paljon esimerkiksi kaupan, tukkukaupan, teollisuuden ja kuljetusalan sanomissa.

EDI-sanomat helposti ja järkevään hintaan Apixilta

Apix on EDI-operaattori ja tarinamme itse asiassa alkoi EDI-liikenteestä. Meillä on pitkä kokemus organisaatioiden välisestä sähköisestä tiedonsiirrosta, anna meidän huolehtia yrityksesi ja liikekumppaniesi välisistä sähköisistä tilauksista ja toimituksista.

Apixin järkevällä hinnoittelumallilla voit aloittaa helposti. Rakennamme veloituksetta EDI-yhteydet toimimaan TCP/IP-verkon ylitse. Lähtevälle aineistoille tehdään EDI-kumppani- tai järjestelmäkohtainen esitystapamuunnos (esimerkiksi EDIFACT ja erilaiset XML-sanomamääritykset). EDI-sanomien vastaanotto toteutetaan samoin kuin lähetys, mutta päinvastaisessa järjestyksessä.

Meillä on valmiit yhteydet useisiin keskusliikkeisiin. EDI-sanomaliikenteen toimivuutta valvotaan 365/24/7.

Miten EDI toimii?

EDI-palvelussa yrityksesi ja asiakkaasi (tai toimittajasi) välille rakennetaan sähköiset kanavat ns. organisaatioiden välistä tiedonsiirtoa varten (OVT).

Kussakin EDI-kanavassa liikkuu vain yhdenlaisia EDI-sanomia ja vain teidän kahden yrityksen välillä. Vastaanotat esimerkiksi asiakkaaltasi sähköisiä tilauksia yhdessä kanavassa. Toisessa kanavassa voit puolestasi lähettää sähköiset lähetyslistat.

Usein myös laskuja lähetetään EDI-kanavaa pitkin. Tällöin puhutaan EDI-laskusta.

“Olen miettinyt, miten kuvailisin lyhyesti ja ytimekkäästi yhteistyötä Apixin kanssa ja voin sanoa, että se on sujunut loistavasti.”

Lue koko asiakastarina ⟶

Kiinnostuitko EDI-sanomista?