Apix / 15.02.2023

Kuljetusalan lakko vaikeuttaa kirjepostin kulkua

Tänään alkanut Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n lakko tuo häiriöitä ja viiveitä postin kulkuun. Varaudu postin pidentyneisiin toimitusaikoihin – kirjeiden kulku viivästyy useista päivistä yli viikkoon.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut auto- ja kuljetusalan lakosta 15.2.-21.2.2023. Lisäksi Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut tukevansa AKT:n lakkoa tukitoimilla, jotka koskevat kuorma-autojen ja perävaunujen lastaamista ja purkamista. 

Posti arvioi, että lakon ja tukitoimien takia muun muassa kirjeiden kulku viivästyy useista päivistä yli viikkoon. Lakoilla on vaikutuksia sekä kotimaan että ulkomaan lähetyksiin. Sovittelua eri AKT-alojen osalta pyritään jatkamaan lähipäivinä.

Pahoittelemme asiakkaillemme lakoista aiheutuvaa haittaa ja pitkittyneitä toimitusaikoja kirjepostin osalta. Toivomme nopeaa sopua osapuolten välille.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.