Apix / 30.01.2024

Postialan lakko viivästyttää kirjepostin kulkua

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut laajasta poliittisesta lakosta koskien postialaa ajalla 1.-2. helmikuuta 2024. Varaudu viivästyksiin skannauspalvelun ja kirjepostin toimitusten osalta.

Lakko koskee kaikkia työtehtäviä Posti Group Oyj -konserniin kuuluvissa yrityksissä voimassa olevien viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen sekä Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen mukaisesti. Työtaistelu koskee myös alihankittua ja vuokratyövoimaa yrityksissä. Lakon aikana ei suoriteta työvuoroja, jotka alkavat aikavälillä 1. helmikuuta kello 0.00–2. helmikuuta kello 18.00.

Lakon piirissä on noin 10 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Työhön liittyvät terveys- ja turvallisuustehtävät on rajattu lakon ulkopuolelle. On tärkeää huomata, että kyseessä on vapaaehtoinen lakko, joten osa työntekijöistä voi olla töissä. Mikäli sinulla on lähetyksiä odottamassa, huomioithan, että lajittelu ja jakelu saattavat viivästyä lakon aikana.

Pahoittelemme asiakkaillemme lakoista aiheutuvaa haittaa ja pitkittyneitä toimitusaikoja.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.