Mestarifarmi – mestarillista laatua

Maatalousrakentamiseen erikoistunut Mestarifarmi Oy on jo usean vuoden ajan käyttänyt taloushallintonsa pyörittämiseen pk-yrityksille suunnattua toiminnanohjausjärjestelmä Pupesoftia. Ohjelmiston takana on Devlab Oy, joka tekee tiivistä yhteistyötä Apixin kanssa.

Mestarifarmi Oy

Vihdoinkin pienelle yritykselle soveltuvaa verkkolaskutusta – järkihintaan

Maatalousrakentamiseen erikoistunut Mestarifarmi Oy on jo usean vuoden ajan käyttänyt taloushallintonsa pyörittämiseen pk-yrityksille suunnattua toiminnanohjausjärjestelmä Pupesoftia. Ohjelmiston takana on Devlab Oy, joka tekee tiivistä yhteistyötä Apixin kanssa. Pupesoftiin on liitetty Apixin laskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen liittyvät palvelut.

Devlabin kautta myös Mestarifarmin talouspäällikkö Tuula Lappalainen sai kuulla Apixista.

“Aloin jo pari vuotta sitten kyselemään, olisiko markkinoilla sellaista toimittajaa, joka tarjoaisi pk-sektorille verkkolaskutuksen palveluja. Tarjolla olleet vaihtoehdot olivat tuolloin kalliita ja suunnattu suurille yrityksille”, Lappalainen kuvailee.

“Apixin palvelujen liittäminen Pupesoftiin vaikutti yksinkertaiselta, helpolta ja lisäksi kaikki laskut lähtevät ja saapuvat täysin automaattisesti. Verkkolaskujen vastaanotossakaan laskuja ei tarvitse erikseen hakea tiedostoina ohjelmaan”, Lappalainen kertoo tyytyväisenä.

Mestarifarmilla on tällä hetkellä Apixin koko palvelurepertuaari käytössä laskutukseen liittyen, eli niin laskujen lähettäminen, vastaanottaminen kuin skannaus. Laskuja yrityksestä lähtee keskimäärin 400 kappaletta kuukaudessa ja vastaavasti ostolaskuja saapuu noin 300. Apixin myötä saatu skannauspalvelu takaa, että yritys saa kaikki laskunsa sähköisesti Pupesoft-järjestelmään.

“Palvelujen käyttöönotto meni todella vaivattomasti, täytyy sanoa että lähes huomaamatta. Kun sopimus Apixin kanssa oli tehty maaliskuussa 2012, avattiin Pupesoftiin linkit Apixin palveluihin ja se oli siinä”, toteaa Lappalainen.

Valtava ajansäästö

Lappalaisen ei ole vaikea luetella hyötyjä, jotka Mestarifarmi on taloushallintonsa pyörittämiseen verkkolaskujen myötä saanut.

“Saamme laskut nyt paljon nopeammalla syklillä suoraan järjestelmään verrattuna perinteiseen postiin. Saapuviin laskuihin liittyvä työmäärä on vähentynyt, kun enää ei tarvitse aukaista kuoria, skannata laskuja ja syöttää tietoja käsin taloushallinnon järjestelmään. Ajansäästö on valtava verrattuna entiseen.”

“Sama pätee lähteviin laskuihin. Aikaisemmin laskut tulostettiin väritulostimelle, taiteltiin ja laitettiin kirjekuoriin. Tältä mielestäni turhalta työltä vältymme nykyisin.”

“Halusin yrityksellemme yhden operaattorin, joka hoitaa sekä lähtevät että saapuvat laskut. Apixin kanavan myötä saapuvien verkkolaskujemme määrä on myös moninkertaistunut”, Lappalainen toteaa.

Apix tarjoaa palvelujensa käyttäjille myös tilitoimistolinkin. Tämä tarkoittaa, ettei laskuja tarvitse erikseen tulostaa tilitoimistolle, vaan ne voivat vastaanottaa aineiston sähköisesti.

Lappalainen suosittelee pk-sektorille ehdoitta taloushallinnon sähköistämistä.

“Viimeisen parin vuoden sisällä on tullut useita toimijoita, jotka tarjoavat pk-yrityksille hinnaltaan kilpailukykyisiä kanavia verkkolaskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Suosittelen verkkolaskuja lämpimästi, sillä niiden myötä niin monta turhaa työvaihetta jää pois taloushallinnon töistä.”

Haluatko rakentaa oman menestystarinasi kanssamme?

Kerro meille nykytilanteestasi ja etsitään yhdessä juuri teille paras ratkaisu. Ota meihin yhteyttä tai pyydä tarjous.