Apix / 12.12.2017

Uusi verkkolaskuosoitteisto käyttöön

TIEKE:n ylläpitämä verkkolaskuosoitteisto on tullut tiensä päähän, ja korvaavan osoitteiston suunnittelu aloitettiin vuoden 2016 lopussa. Uusi osoitteisto esiteltiin verkkolaskufoorumille marraskuussa 2017. Tavoitteena on, että uusi osoitteisto korvaisi vanhan jo maaliskuuhun 2018 mennessä.

Parempia osoitetietoja

Verkkolaskuvälittäjät tuovat uuteen osoitteistoon vain tarkistetut, käytössä olevat osoitteet. Uudessa osoitteistossa yritykset voivat merkitä myös itse aktiivisiksi omat käytössä olevat osoitteensa. Aiemmin tietoja pääsivät muokkaamaan vain verkkolaskuvälittäjät, mikä jossain tapauksissa saattoi vaikeuttaa yrityksen vanhentuneiden osoitetietojen poistamista. Yritykset voivat lisätä myös muita kontaktitietojaan uuteen osoitteistoon.

Uusi osoitteisto mahdollistaa jatkossa sähköiset osoitteet myös muille dokumenteille, kuten e-kuiteille tai sähköisille tarjouspyynnöille.

Ylläpitäjää etsittiin pitkään

Uudelle verkkolaskuosoitteistolle etsittiin uutta ylläpitäjää ensin yhteiskunnallisten instanssien taholta. Sitä ei löytynyt, joten palveluntarjoajat päättivät lopulta toteuttaa sen itse. Oikeat, kattavat verkkolaskuosoitteet ovat oleellisia suomalaisten yritysten toiminnan ja tehokkaan digitaalisen taloushallinnon kannalta.

Osoitteiston kehittäneet palveluntarjoajat ovat sitoutuneet myös vuosittaisiin ylläpitokuluihin. Yksittäisten osoitteiden etsiminen osoitteistosta on edelleenkin ilmaista.

Veli-Matti Sahlberg, Apix Messaging Oy:n toimitusjohtaja: ”On ollut hienoa olla mukana projektissa, jossa kaikki osanottajat puhalsivat yhteen hiileen.

Suomalainen verkkolaskuosoitteisto on ainutlaatuinen koko Euroopassa. Suomi on tässäkin asiassa edelläkävijä taloushallinnan digitalisaatiossa.”

Siirry sivustolle verkkolaskuosoitteisto.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.