EtusivuAjankohtaistaVerkkolaskutus nopeuttaa Svean laskurahoituspalvelua

Verkkolaskutus nopeuttaa Svean laskurahoituspalvelua

Svea hyödyntää Apixin palveluita verkkolaskujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen, mikä on merkittävästi nopeuttanut ja tehostanut prosesseja. Verkkolaskujen käyttö on säästänyt rahoitusalan yritykseltä ja sen asiakkailta huomattavasti aikaa verrattuna aiempaan, jolloin laskut toimitettiin sähköpostin liitteenä PDF-tiedostoina tai perinteisinä paperilaskuina.

Pitkäaikainen kumppanuus Apixin kanssa

Svea on eurooppalainen rahoitusalan konserni, joka tarjoaa yritys- ja yksityisasiakkaille rahoitus-, perintä- ja maksupalveluita. Suomessa Apix on ollut Svean verkkolaskupalveluiden toimittaja ja kumppani laskujen käsittelyjärjestelmän rakentamisessa jo vuodesta 2017. Vuosien varrella Apixin palveluiden kirjoa ja määrää on kasvatettu huomattavasti.

Yhteistyö Apixin kanssa alkoi Svean tarpeesta parantaa yritysrahoituksen verkkolaskutuspalveluita kokonaisvaltaisesti. Svea halusi vastata asiakaskysyntään ja alkaa vastaanottamaan verkkolaskuja pdf-tiedostojen ja paperilaskujen sijaan ja täten parantaa asiakaspalveluaan.

Laskurahoitusyrityksenä Svea ottaa asiakkaan puolesta luottoriskin. Siksi on erityisen tärkeää, että laskut kulkevat oikea-aikaisesti ja virheettömästi, mikä parantaa sekä riskienhallintaa että asiakastyytyväisyyttä. Myös verkkolaskulain noudattaminen oli merkittävä syy siirtyä verkkolaskutukseen.

”Viimeistään verkkolaskulain voimaantulon jälkeen totesimme, että meidän on omaksuttava verkkolaskutuskanava laskurahoituspalvelumme pääasialliseksi toimintatavaksi sekä saapuvien että lähtevien laskujen osalta. Apix valikoitui toimittajaksemme ratkaisuhakuisuutensa, erinomaisen sanomanvälityksensä ja todella asiantuntevan henkilökuntansa ansiosta”, kertoo Svean teknisiä ratkaisuja koordinoiva Aleksi Janhunen.

Apix valikoitui toimittajaksemme ratkaisuhakuisuutensa, erinomaisen sanomanvälityksensä ja todella asiantuntevan henkilökuntansa ansiosta.

Aleksi Janhunen, Solutions Manager, Svea Bank AB (publ), filial i Finland

Nopeampi ja helppokäyttöisempi laskunsiirtoprosessi

Verkkolaskutus on tuonut monia parannuksia Svean laskurahoituspalveluun. Yhteistyön tuloksena on esimerkiksi toteutettu projekteja, joissa Apix noutaa laskuaineistot suoraan asiakkaiden järjestelmistä Svealle rahoitukseen. Tämä toimintatapa nopeuttaa ja helpottaa asiakkaiden laskunsiirtoprosessia.

”Apixin tarjoamalla automaatiolla Svea on voinut poistaa manuaaliprosesseja. Automaatio puolestaan nostaa virheettömyyden tasoa, nopeuttaa käsittelyprosesseja ja parantaa asiakaspalvelua”, toteaa Apixin myyntijohtaja Jarmo Paananen.

Apixin tarjoamalla automaatiolla Svea on voinut poistaa manuaaliprosesseja. Automaatio puolestaan nostaa virheettömyyden tasoa, nopeuttaa käsittelyprosesseja ja parantaa asiakaspalvelua.

Jarmo Paananen, myyntijohtaja, Apix Messaging Oy

Janhunen kuvailee yhteistyötä Apixin kanssa seuraavasti: ”Apix on osoittautunut vuosien varrella erinomaiseksi ja luotettavaksi kumppaniksi niin sanomavälityksen kuin järjestelmäratkaisujen osalta. Ratkaisuehdotukset ja toteutukset varsinkin yhteistyön alkuaikoina olivat erinomaisia.”

”Apixin meille kehittämät palvelut ovat olleet Svealle erittäin merkittäviä. Palveluiden luotettavuus on ollut erinomaista, ja esiintyneet ongelmat on yleensä havaittu ja korjattu muutaman tunnin sisällä”, Janhunen jatkaa.

Lue lisää Sveasta tai tutustu asiakastarinoihin.