Apix / 15.05.2023

Verkkopalkka – lähetä sähköiset palkkakuitit turvallisesti työntekijän verkkopankkiin

verkkopalkkaa lukeva nainen kalliolla

Verkkopalkka tarkoittaa sähköistä palkkalaskelmaa, joka toimitetaan suoraan palkansaajan omaan verkkopankkiin. Verkkopalkkapalvelun käyttöönotto on helppo keino toimittaa palkkakuitit työntekijöille aiempaa nopeammin, turvallisemmin ja pienemmillä kustannuksilla.

Tutustu tarkemmin verkkopalkan hyötyihin tai jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme lisää Apixin verkkopalkan käyttöönotosta yrityksesi tai tilitoimistosi käyttämässä palkanlaskentaohjelmistossa.

Miten verkkopalkka toimii?

Verkkopalkkojen lähettäminen työntekijöille onnistuu suoraan palkanlaskentaohjelmasta. Tämä edellyttää, että yritys on tehnyt verkkopalkkojen käyttöönotosta sopimuksen verkkopalkkaoperaattorin, kuten Apixin kanssa.

Apixin verkkopalkkapalvelu sisältää integraatiot yleisimpiin palkanlaskentaohjelmistoihin, joten palvelu on helppo ottaa käyttöön. Verkkopalkkoihin siirtymisen jälkeen palkkalaskelman tiedot siirtyvät sähköisesti palkanlaskentaohjelmistosta Apixille, joka välittää ne eteenpäin palkansaajan verkkopankkiin.

Verkkopalkan hyödyt työnantajalle

Verkkopalkan hyödyt

Työsopimuslaissa on määrätty, että työntekijälle on aina annettava palkkalaskelma. Työnantajalle jää kuitenkin varaa valita, millä tavalla palkkakuitit työntekijöille toimitetaan.

Paperisiin tai sähköpostitse toimitettaviin palkkalaskelmiin verrattuna verkkopalkka sisältää muun muassa seuraavia hyötyjä:

Rahaa ja aikaa säästyy

Verkkopalkkoihin siirtyminen säästää yritykseltä niin tulostamiseen kuin postitukseen uppoavia kuluja. Sähköiset palkkakuitit myös tehostavat palkkahallinnon prosesseja ja nopeuttavat palkkalaskelman saapumista työntekijälle.

Tietoturva paranee

Palkkalaskelmat sisältävät henkilötietoja, joiden kuljettaminen kirjepostilla lisää tietoturvariskejä. Verkkopalkka ei voi hukkua tai päätyä ulkopuolisten katseltavaksi samaan tapaan kuin paperinen tai sähköpostilla lähetettävä palkkalaskelma.

Verkkopalkkapalveluiden tietoturva pohjautuu verkkopankkien käyttämiin salaustekniikoihin, ja kaikki palkka- ja henkilötiedot on suojattu asianmukaisella tavalla.

Työntekijät tykkäävät

Valtaosalle työntekijöistä verkkopankki on helpoin ja luontevin kanava vastaanottaa palkkalaskelmia. Sähköiset palkkalaskelmat löytyvät tietoturvallisessa muodossa yhdestä paikasta, jossa niitä on helppo tarkastella ja tarvittaessa tulostaa milloin tahansa. Työntekijälle sähköinen palkkalaskelma näyttää samalta kuin palkanlaskentaohjelmiston tuottama pdf-kuva.

Myös palkkahallintoon tulevat kyselyt todennäköisesti vähenevät, kun työntekijät löytävät palkkatietonsa helposti verkkopankista. Esimerkiksi asuntolainan tai erilaisten tukien hakeminen ovat yleisiä tilanteita, joissa työntekijä saattaa tarvita vanhoja palkkalaskelmia käyttöönsä.

Työntekijöille jää silti varaa valita

Verkkopalkkapalvelun käyttöönotto ei tarkoita, ettetkö voisi jättää työntekijöillesi valinnanvaraa. Apixin palvelussa työntekijä voi tarvittaessa valita hänelle sopivimman vastaanottotavan palkkalaskelmalle.

Palkkakuitteja voidaan toimittaa sähköpostitse, kirjepostilla, OmaPostiin, Kivraan tai muihin portaaleihin. Tarvittaessa Apix muuntaa palkkalaskelmamateriaalit maksutta oikeaan muotoon. Työnantajayritys voi itse määrittää, mitkä toimitustavat palkkalaskelmille on mahdollista valita.

Ei tarvetta rekisterien luomiselle

Yrityksesi voi ottaa Apixin avulla verkkopalkat käyttöön heti ilman palkansaajarekisterin luomista. Me luomme rekisterin automaattisesti ja päivitämme sitä tarpeen tullen, jos yrityksessä aloittaa uusia työntekijöitä.

Lisää joustavuutta palkanlaskentaan

Verkkopalkka on perillä ilman viiveitä, ja työntekijä voi tarkastella sitä jo muutama päivä ennen palkanmaksupäivää. Sähköinen palkkakuitti tuo palkanlaskentaan joustoa ja pelivaraa, sillä virheen sisältävä verkkopalkka on tarvittaessa nopea vetää takaisin ja korjata.

Kirjepostin kulkemisessa voi välillä olla viivästyksiä, ja mahdollisten virheiden havaitseminen ja korjaaminen ei välttämättä suju yhtä ripeästi.

Luonto kiittää

Verkkopalkka on ympäristöystävällinen ja vastuullinen tapa palkkalaskelmien toimittamiseen. Mitä enemmän työntekijöitä, sitä enemmän paperia säästyy.

Verkkopalkan näkyminen työntekijälle

Työntekijät voivat tarkastella sähköisiä palkkalaskelmia milloin tahansa kirjautumalla mobiili- tai verkkopankkiin henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan.

Esimerkiksi Nordean verkkopankissa sähköiset palkkalaskelmat löytyvät, kun asiakas klikkaa ensin valikosta Talous ja sen jälkeen Verkkopalkka. OP:n asiakas puolestaan löytää verkkopalkkansa Rahat-valikon alta kohdasta Palkkatiedot.

Tämän jälkeen käyttäjän pitää vielä valita vaihtoehdoista se verkkopalkkaoperaattori, jonka kanssa työnantaja on tehnyt sopimuksen verkkopalkkojen toimittamisesta. Tässä tapauksessa työntekijä valitsisi vaihtoehdon Apix Messaging, jonka jälkeen sähköiset palkkalaskelmat ovat helposti tarkasteltavissa yhdessä näkymässä.

Mihin verkkopankkeihin sähköisiä palkkakuitteja voi vastaanottaa?

Apixin kautta verkkopalkat kulkeutuvat nopeasti kaikkien tunnetuimpien pankkien verkkopankkipalveluihin. Katso tästä Apixin verkkopalkkapalveluun kytketyt pankit.

Verkkopalkkoja säilytetään Apixin palvelussa kolme täyttä vuotta kuluvan vuoden lisäksi. Verkkopankista löytyvä linkki palkkalaskelmaan voi kuitenkin pankista riippuen olla saatavilla lyhyemmän aikaa. Vanhat verkkopalkat näkyvät, vaikka työntekijä vaihtaisi välillä pankkia.

Etsitkö palkkakuittia tai oliko verkkopalkkalaskelmassa virhe?

Huomioi, että Apix toimii ainoastaan verkkopalkkalaskelmien välittäjänä. Jos palkkalaskelmassasi on virhe tai sinulla on kysyttävää palkastasi, ota yhteys yrityksesi palkkahallintoon tai esihenkilöösi.

Apix-verkkopalkkapalvelun käyttöönotto

Verkkopalkan käyttöönotto

Apixin verkkopalkkapalvelu sisältää valmiit integraatiot lukuisiin eri ohjelmistoihin, joten palvelu on helppo ottaa käyttöön.

Klikkaa alta yrityksesi tai tilitoimistosi käyttämän ohjelmiston logoa, niin saat lisätietoa verkkopalkkapalvelun käyttöönotosta.

Etkö löytänyt omaa ohjelmistoasi? Kehitämme verkkopalkkapalvelua jatkuvasti, jotta se toimisi yhteen yhä useamman ohjelmiston kanssa. 

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin kerromme lisää verkkopalkkojen käyttöönottomahdollisuuksista Apixilla.

Verkkopalkkapalvelun hinnoittelu

Verkkopalkkaoperaattorien hinnoittelumalleissa on eroja. Me Apixilla emme peri kuukausimaksuja tai muita kiinteitä kuluja. Tarkista ajantasainen hinnasto tästä.

Palkansaajalle verkkopalkkalaskelmien vastaanottaminen ei maksa mitään.

Haluatko lisätietoa Apixin verkkopalkasta? Jätä yhteydenottopyyntö

Ota Apixin verkkopalkkapalvelu käyttöösi ja toimita palkkalaskelmat tietoturvallisesti suoraan työntekijöiden verkkopankkiin. Täytä lomake, niin olemme yhteydessä sinuun ja käyttämäsi ohjelmiston tarjoajaan ja sovitaan tarkemmin etenemisestä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Apixin avulla otat verkkopalkan helposti käyttöösi ja lähetät palkkalaskelmat työntekijöillesi turvallisesti ja vaivattomasti. Jätä meille yhteydenottopyyntö kuullaksesi lisää. Olemme yhteydessä käyttämäsi ohjelmiston tarjoajaan sekä sinuun ja sovitaan etenemisestä.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.