Apix / 18.12.2023

Yhteistyöllä vähennämme ilmastokuormitusta

Olemme yhdessä asiakkaidemme kanssa vähentäneet ilmastokuormitusta mahdollistamalla yhä useammalle sähköisen tavan vastaanottaa laskunsa ja palkkalaskelmansa.

Sekä yritykset että kuluttajat etsivät nyt aidosti vaikuttavia ja lisäarvoa tarjoavia keinoja vähentää hiilijalanjälkeään. Yksi näistä keinosta on kirjepostin vähentäminen, joka pienentää paperin, painatuksen ja kuljetuksen aiheuttamia päästöjä.

Digiposti pienentää kuluttajalaskutuksen hiilijalanjälkeä

Yhä useampi kuluttaja haluaa vastaanottaa postinsa digitaalisesti. Kuluneen vuoden aikana olemme yhdessä asiakkaidemme kanssa pienentäneet postin toimituksen hiilijalanjälkeä Kivran digipostipalvelua hyödyntämällä noin 500 kg Co2e verran. Määrä vastaa paperituotannon hakkuilta säästyneissä puissa laskettuna noin viittä täysikasvuista puuta tai noin 550 kg käyttämättä jäänyttä paperia.

Kuluneen vuoden aikana olemme yhdessä asiakkaidemme säästäneet noin viisi täysikasvuista puuta tai jättäneet käyttämättä noin 550 kg paperia.

Välitämme kaikkien asiakasyritystemme laskut automaattisesti digipostilla Kivraan niille kuluttaja-asiakkaille, joilla palvelu on käytössä. Toimitamme lisäksi myös palkkalaskelmia digipostina Kivraan verkkopalkan rinnalla.

Digipostina toimitetut kirjeet saavuttavat vastuullisesti vastaanottajansa nopeasti, turvallisesti ja säästäen luonnonvaroja. Jos et ole vielä tutustunut digipostin mahdollisuuksiin, voit esimerkiksi kuunnella Spotifysta Futucast-podcastin jakso “Näin digiposti muuttaa perinteisen postin”.

Digitaaliset toimitustavat auttavat ilmasto- ja ympäristökuormituksen vähentämisessä

Olemme iloisia voidessamme nähdä sähköisten toimituskanavien käytön lisääntyvän vuosi vuodelta. Mitä laajemmin yritykset ja kuluttajat ottavat käyttöönsä digitaalisia palveluita kirjepostin vastaanottamiseen, sitä suuremman positiivisen ilmastovaikutuksen saamme aikaiseksi.

Yhteistyömme paperittoman laskutuksen ja kirjetoimitusten eteen jatkuu myös ensi vuonna.

Tiesitkö muuten, että Accountorin pitkäjänteinen vastuullisuustyö on palkittu pronssisella EcoVadis-mitalilla? Arvioinnin mukaan Accountorin luokitus on 70 % parempi kuin yrityksillä, joita EcoVadis arvioi. Apix on osa Accountor-konsernia.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.