Ensimmäisen laskun lähettäminen Laskumapissa

Miten luot laskun Apix Laskumapissa?

Katso videolta tai lue miten otat Laskumapin käyttöösi sekä miten luot ja lähetät ensimmäisen laskun.

Laskun lähettäminen

Kirjaudu Laskumappiin rekisteröitymisen yhteydessä luomillasi tunnuksilla.

Jos käytät Laskumappia ensimmäisen kerran, avaa ensin Työkalut-sivu ylälaidassa olevasta valikosta. Täällä voit päivittää ja täydentää oman yrityksesi tietoja. Jotta Laskumapista voi lähettää laskuja, pitää tilillä olla lisättynä tilinumero, johon asiakkaasi maksavat laskut. Tekemäsi muutokset voi tallentaa sivun alalaidasta painamalla Tallenna-painiketta. Nyt kaikki on valmista ja voit lähettää laskuja.

Laskumapin ylälaidasta löydät kohdan Myyntilasku. Tätä klikkaamalla pääset luomaan uutta myyntilaskua. Aloita syöttämällä laskun vastaanottajan laskutustiedot. Syötä yrityksen nimi, y-tunnus ja osoite. Voit lisätä laskuun tarvittaessa myös asiakkaasi katu- ja toimitusosoitteen.

Kun klikkaat plus-symbolia laskuttajan tiedot kohdasta, voit tarkistaa laskulla näkyvät oman yrityksesi tiedot ja tarvittaessa täydentää niitä. Klikkaamalla miinusmerkkiä suljet näkymän. Linkistä *Muuta esitäytettäviä tietoja täältä* pääset suoraan tilin asetuksissa oleviin tietoihin. 

Laskutustiedot kohdassa voit myös tarvittaessa myös vaihtaa laskun päivää, laskunumeroa, yhteyshenkilöä tai lisätä tilausviitteen.

Mikäli olet tallentanut oman yrityksesi tietoihin useampia tilinumeroita, voit valita laskuun haluamasi tilinumeron alas-vetovalikosta. Pystyt myös lisäämään esimerkiksi asiakkaallesi tarjoaman alennuksen. Alasvetovalikosta valitset helposti sopivan maksuehdon. Voit myös lähettää hyvityslaskun. Laskun kieleksi voi valita suomen lisäksi ruotsin tai englannin kielen.

Laskulle tulevat rivitiedot lisätään sivun alareunasta. Syötä ensin tuotekoodi, tuotenimi, anna määrä ja sen yksikkö ja lisää lopuksi hinta. Tarvittaessa myös alennus ja valitse oikea arvonlisäprosentti tuotteelle. Lisää tuotteita saat lisättyä painamalla oikeasta reunasta plusmerkkiä, joka löytyy Rivitiedot-sanan alta. Alemmasta plusmerkistä saat lisättyä lisätietorivejä.   

Lopuksi voit tarkistaa laskun sisällön esikatselusta sivun oikeasta yläkulmasta. Tee tarvittaessa haluamasi muutokset.

Kun lasku on valmis, paina vihreää Lähetä-nappia vasemmalla yläkulmassa. Laskumappi lähettää laskut automaattisesti. Lähetettyjä laskuja voit tarkistella Laskumapin Liikenne-sivulta, jossa näkyy viimeisin laskuliikenne. lähetetyt laskut löytyy Arkisto-näkymästä.   

Palaa tästä takaisin ohje-sivulle.