Apix / 23.08.2018

ClarkApps Oy yhteistyöhön Apix Messaging Oy:n kanssa

ClarkApps

Uusi kanava kuluttajien verkkolaskutukseen

ClarkApps Oy on solminut yhteistyösopimuksen verkkolaskuoperaattori Apix Messaging Oy:n kanssa. Sen myötä kuluttajat voivat vastaanottaa verkkolaskuja mobiilisovellus Clarkiin.

Clark on ClarkApps Oy:n kehittämä kuluttajille tarkoitettu alusta kokonaisvaltaiseen talouden hallintaan. Se mahdollistaa laskujen ja dokumenttien vastaanottamisen keskitetysti yhteen sovellukseen. Laskujen vastaanoton keskittäminen sovellukseen tapahtuu nappia painamalla ja maksaminen helposti joko tunnuslukua tai sormenjälkitunnistusta käyttämällä. Sovelluksesta löytyy myös muita taloutta tukevia ominaisuuksia, jotka helpottavat kuluttajan arkea.

Kuluttajan verkkolaskuosoite mahdollistaa uudet palvelut

Apix on kehittänyt verkkolaskuosoitteen, joka mahdollistaa yksityishenkilöiden ja esimerkiksi yksityisten elinkeinonharjoittajien verkkolaskujen vastaanoton erilaisiin digitaalisiin palveluihin. Clark on ensimmäinen mobiilisovellus Suomessa, jossa hyödynnetään kuluttajan verkkolaskuosoitetta laskujen vastaanottamiseen.

”Kehitämme aktiivisesti verkkolaskutusta Suomessa. Kuluttajan verkkolaskuosoite on ainutlaatuinen ratkaisu, jota ei ole käytössä muualla maailmassa. Uusia, kuluttajien taloudenpitoon liittyviä palveluja on tulossa markkinoille kaiken aikaa. Halumme olla mukana tukemassa tätä kehitystä, jossa kuluttajat voivat vastaanottaa laskunsa haluamallaan tavalla”, toteaa Apixin toimitusjohtaja Veli-Matti Sahlberg.

Clark tuo laskut mobiiliin

Eri laskutuskanavia pitkin tulevien laskujen pitäminen järjestyksessä ja maksaminen ajallaan on kuluttajille haastavaa. Clarkin arvioiden mukaan Suomessa valtaosa kuluttajien laskuista on edelleen paperisia.

”Clark mahdollistaa kuluttajille laskujen vastaanottamisen yhteen sovellukseen, mikä tekee oman talouden hallinnasta helppoa ja vaivatonta. Kuluttajan verkkolaskuosoite on tärkeä uudistus, joka antaa kuluttajalle vallan valita mihin hän sähköiset laskunsa haluaa vastaanottaa.”, sanoo toimitusjohtaja Niklas Elomaa ClarkAppsista.

Yhteistyö Apixin ja ClarkAppsin välillä mahdollistaa kuluttajille verkkolaskujen vastaanottamisen Clark-sovellukseen verkkolaskutusta jo käyttäviltä yrityksiltä.

Lisätietoja

Niklas Elomaa, toimitusjohtaja, ClarkApps Oy

niklas.elomaa@clark.fi

Puh. 044 054 4703

Veli-Matti Sahlberg, toimitusjohtaja, Apix Messaging Oy
veli-matti.sahlberg@apix.fi
Puh. 045 344 4401

ClarkApps Oy on kehittänyt Clark-alustan, joka tarjoaa kuluttajille sovelluksen kokonaisvaltaiseen talouden hallintaan. Sovellus tarjoaa useita kuluttajan talouteen liittyviä palveluita kuten laskujen vastaanoton ja maksamisen, dokumenttien hallinnan, tilastoinnin ja muita taloutta tukevia ominaisuuksia. ClarkApps Oy on osa Taaleri-konsernia. Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle.

Apix Messaging Oy on sanomanvälitysyhtiö, joka tarjoaa palveluja yritysten liiketoimintatransaktioiden, kuten tilausten, tilausvahvistusten ja laskujen digitaaliseen välittämiseen. Palvelut kattavat aineiston muunnokset, reitittämisen ja jakelun sekä digitaalisen arkistoinnin. Yhtiöllä on yli 20 000 asiakasta ja yli 60 kumppania Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Apix

Apix on verkkolasku-, verkkopalkka- ja EDI-operaattori eli lyhyesti sanomaoperaattori. Valvomme, että asiakkaamme sanomat kulkevat ja heidän kriittinen liiketoimintansa jatkaa turvallisesti toimintaansa. Toimimme Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.